Verken de Provence met de meest iconische Franse auto

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 11:08

Met plezier uitgetest voor onze vakantiegangers

Toeven door dit unieke landschap, langs wijngaarden en okerkleurige dorpen. Het kan ook op een zeer originele manier.  Met deze iconische Franse auto: de Deux Cheveaux of de 'geit'.  Een onvergetelijke uitstap!
Je kan bij La Deuche France in Saignon kiezen tussen de geitjes Dolly, Clemence, Suzy of Bernadette.  Je wordt er warm verwelkomd door het sympathieke Belgische koppel Sven en Sofie. Wij testten 2CV "Dolly" met heel veel plezier voor jullie uit. 

Tip voor wie verblijft in vakantiehuis Le Cerisier: onderaan deze blog staat een extraatje voor jou!

Starten kan in Saignon, maar evengoed van aan het vakantiehuis

Saignon ligt op een uurtje rijden vanuit vakantiehuis Le Cerisier.  Onderweg naar La Deuche France, rij je door het supermooie decor van het Plateau de Vaucluse.  We vertrekken richting Venasque en gaan verder naar de Luberon via Murs en Apt naar Saignon, waar de route met de 2CV kan starten.  Deze rit naar de start, is op zich al genieten! Bekijk het filmpje op YouTube

Vertrek je liever met de 2CV van aan het vakantiehuis of van een andere plaats naar keuze? Ook dat kan!  Sofie en Sven zijn superflexibel en je kan met hen afspreken waar de geit kan geleverd en opgehaald worden.  

Nederlandstalige ontvangst mét roadbook

Sven toont ons hoe we de geit kunnen besturen en op welke manier het dak kan open gerold worden.  Er zijn verschillende routes, vertelt Sofie.  Voor elke route is er een roadbook in een handig formaat en met een mooie lay-out.  We kiezen voor een halve dag-route. 
Onderweg zien we dat er ook leuke en interessante weetjes in het boek staan en dat de route afgewisseld wordt met tips voor een korte wandeling en mogelijke stops aan bezienswaardigheden.   Super handig voor onze Belgische gasten is dat ook alles in het Nederlands kan. 

Dolly

En route!  De geit die voor ons klaar staat is "Dolly".  Classy, sassy et un peu bad assy! C'est Dolly!  Zo staat ze omschreven bij La Deuche France.  Het starten is wat try and error en we gieren het al uit van het lachen.  We merken meteen dat de geit bij alle passanten op de weg een brede glimlach op het gezicht tovert. We worden galant behandeld op de weg. 

De wegbeschrijving in het boek leidt ons langs een zeer mooie route, op rustige en kleinere wegen.  We toeven met de geit langs lavendelvelden, wijngaarden, mooie uitzichten, via okerkleurige dorpen,...  Natuurlijk is er ook tijd voor een stop op een terrasje.  Wat een feest!

Samenwerking Le Cerisier en La Deuche France

Wil je zelf ook graag eens de baan op om een fantastische uitstap te beleven?  Plan je een romantische uitstap of wens je de streek te verkennen met het gezin op een originele manier?  Of vier je een speciale gelegenheid?

Gasten die verblijven in vakantiehuis Le Cerisier, worden extra verwend met een korting voor een reservatie bij La Deuche France! 
In het welkomstpakket steekt de kortingscode die je online kan ingeven.   

Reserveren kan per halve of volledige dag.  Heel veel plezier en hup met de geit!

www.ladeuchefrance.fr

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.