10 tips voor restaurants aan de zuidkant Mont Ventoux

Eén ding is zeker: in deze streek kan je zéér lekker eten.  De keuze is enorm, lang niet alles konden we al proberen.  Deze selectie bevat aanraders van aan de zuidkant van Mont Ventoux. Allemaal in de dichte buurt van vakantiehuis Le Cerisier.  Van klassiek tot hip, van uitgebreid tot snelle hap.  Bon appétit!

Lees meer »

Verken de Provence met de meest iconische Franse auto

Toeven door dit unieke landschap, langs wijngaarden en okerkleurige dorpen. Het kan ook op een zeer originele manier.  Met deze iconische Franse auto: de Deux Cheveaux of de 'geit'.  Een onvergetelijke uitstap!Je kan bij La Deuche France in Saignon kiezen tussen de geitjes Dolly, Clemence, Suzy of Bernadette.  Je wordt er warm verwelkomd door het sympathieke Belgische koppel Sven en Sofie. Wij testten 2CV "Dolly" met heel veel plezier voor jullie uit. 

Lees meer »

Cassis, les Calanques en Route des crêtes

Vanuit Le Cerisier trekken we al eens graag richting de Côte d’Azur.  In het voor-of najaar, als het er wat rustiger is.  Of bij hoge zomertemperaturen, dan is de roep naar een zuchtje zeebries sterk.  We houden gewoon ook heel erg van die typische mediterrane sfeer: de geuren, de zuiderse flair, de boten (van grote yachts tot kleine zeil- en vissersbootjes), de azuurblauwe zee, de palmbomen, ….

Lees meer »